Higgovale, Cape Town, South Africa

GLEN 2961


The clients who lived in an existing house on the property needed to rebuild the house in order to suit the demands of their family. The site on Glen Avenue in Higgovale faces in a Northerly direction, with its boundaries on the South East. Although the wind conditions are tough, the site’s moderate slope allows the design to engage with different levels of the garden adjacent to the areas of the three level lounge.

The client appointed SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects to complete the design of a new home. The clients bravely followed their architect’s advice to see the bigger picture and re-start on a clean slate. The new home was to respond to the site and garden closely, to allow enough space for the family’s diverse requirements – whilst create separate private spaces within the house, and respond to the fierce winds which seasonally hurtle down Table Mountain yet provide a relaxed, homely character in the spirit of Higgovale.

read more

 
 
 
 

3D Rendering:   Thomas Chadail
Architect:            SAOTA
Client:                  Private individual






Recent Portfolios